marți, 26 martie 2013

Pea Coat, haina perfectă pentru sezonul rece.



Cum sezonul rece inca nu vrea sa plece de pe meleagurile noastre, va invit sa faceti cunostinta cu Pea Coat sau Pea Jacket . Aceasta haina era initial  purtata de marinarii europeni dar si de Marina SUA, inca de prin 1700. Lucrata initial din lana , aceasta haina calduroasa este perfecta pentru zilele friguroase de iarna dar si pentru inceputul primaverii. Pea coat are de obicei 2 randuri de nasturi confectionati fie din lemn ,plastic sau metal.

 Cu o varietate de culori oferita de producatori, pea coat se intalneste la Marina SUA doar in varianta albastru inchis. Fiind o haina cu accente marinaresti iti va oferi un plus de masculinitate, incredere si apreciere de sine. Pea coat, prin multitudinea de culori intalnita este o haina care se poate asorta usor la garderoba ta, putand fi folosita atat la tinutele casual cat si la cele elegante.





 Fiind o haina de culoare inchisa (in general) iti recomand sa o porti cu o ,,pata de culoare’’. O cravata rosie, un pulover  sau o camasa albastra, alba, roz ar trebui sa te ajute destul de mult.



 Un ultim sfat ar fi ca atunci cand iti cumperi un pea coat sa fii atent la urmatoarele aspecte:
-          nasturii sa fie bine cusuti;
-          daca ai dubii in privinta materialului intreba vanzatoarea/ul sau consulta chiar tu eticheta;
-          manecile de obicei NU trebuie sa depaseasca incheietura mainilor daca le tii pe langa corp;
-          atunci cand inchizi primul nasture (de sus) ai grija sa nu te stranga la piept;
-          reverul sa fie rigid pentru a te putea feri de vant si de vremea rea.

In concluzie, va recomand pea coat-ul deoarece este o haina eleganta,  calduroasa poate fi purtata atat la tinutele casual cat si business si va da un plus de masculinitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu